In aceasta luna, Grupul Eurotunnel a celebrat aniversarea a 25 de ani de la prima jonctiune a galeriilor franceza si engleza. Aceasta prima conexiune intre Insulele Britanice si Europa continentala a devenit de atunci legatura vitala pe care o cunosteam astazi cu totii.

Cu ocazia conferintei ONU din Paris pe tema schimbarilor climatice de la inceputul acestei luni, Euronext a anuntat ca a selectat compania Eurotunnel sa faca parte din noul index Low Carbon 100 Europe® . De la inaugurarea serviciului ei comercial, le Shuttle, Eurotunnel a contribuit la reducerea a aproape 3,4 milioane tone de CO2, in comparatie cu feribotul si, incepand cu 2006, Eurotunnel si-a redus de asemenea amprenta de carbon si emisiile de gaze de sera cu 55%. Asadar, aceasta decizie este vazuta ca o recompensa a celor 25 de ani de angajament continuu catre actiuni de sustinere a mediului inconjurator.

Indicele masoara performanta celor mai mari 100 companii din Europa cu cel mai mic nivel de emisii de carbon din sectorul lor de activitate. Selectia este realizata urmand o evaluare in profunzime a amprentei de carbon a fiecarei companii si este efectuata de un Comitet Stiintific compus din experti din ONG-uri, institutii publice si sectorul financiar.

Sursa: www.eurotunnelgroup.com