Inspirata din lumea curselor de automobile, Volvo Trucks introduce o premiera in industria de camioane: noua cutie de viteze I-Shift Dual Clutch. Vorbim despre un sistem nou, ce se remarca prin caracteristici inedite, insa este in acelasi timp indelung testat pe milioane de kilometri, in conditii de condus de zi cu zi.

Practic, I–Shift Dual Clutch este o cutie de viteze automatizata cu dublu ambreiaj. Cu aceasta solutie camionul isi mentine un flux constant de viteza si putere in timpul schimbarii vitezelor, deplasandu-se eficient si lin pe sosea. Rezultatul este o calatorie mai confortabila, sigura si eficienta!

Fluxul constant de putere şi cuplu ofera o rulare mai lina si totodata mai sigura la vale, la deal sau in orice conditii de teren. Este eficient mai ales in curbe sau in orase, la semafor si in sensurile giratorii. De asemenea, face o mare diferenta la transportarea incarcaturii lichide sau in miscare, deoarece se asigura un mers lin si mai putina miscare a incarcaturii.

Consumul de carburant este acelasi cu I-Shift simplu, iar compania ofera si doua pachete software pentru imbunatatirea economiei de carburant.

I-Shift Dual Clutch raspunde astfel nevoilor tuturor beneficiarilor implicati in procesul de transport pentru ca ofera in acelasi timp siguranta, manevrabilitate, economie si eficienta a transportului, mai multa grija pentru incarcatura transportata, dar si o calatorie mai confortabila si relaxanta.

Acest tip de transmisie a fost initial proiectat pentru automobile sport ultraperformante, iar Volvo Trucks este prima companie din lume care a adaptat aceasta tehnologie la vehiculele grele, motiv pentru care se bucura de prestigiosul premiu european Quality Innovation of the Year Award (Premiul pentru inovatia anului in calitate).

i_shift_dual_clutch T2014_0420  T2014_0670

(Sursa foto: images.volvotrucks.com)